Kalite Kontrol ve Raporlama
3 Boyutlu Kalite Kontrol ve Raporlama Nedir?
3 Boyutlu Kalite Kontrol ve Raporlama 3B ölçüm sistemleri kullanılarak ( optik tarama sistemi, lazer tarama sistemi, problu kollar, koordinat ölçme sistemleri (CMM) vb.) üretimi yapılmış parçaların ölçülerinin değerlendirilmesidir.
3 Boyutlu Kalite Kontrol Nasıl Yapılır?
Boyutsal kalite kontrol günümüzde birçok ölçü aleti ile yapılmaktadır. Genellikle her imalat atölyesinde bulunan konvansiyonel ölçü aletlerinin (kumpas, mikrometre, mihengir vs.) dışında 3 boyutlu koordinat ölçüm sistemleri (CMM – Coordinate Measuring Machine) ve 3 boyutlu tarayıcılar ile de yapılmaktadır. Tarama sistemleri ile parça taranarak nokta bulutu datası elde edilir. Elde edilen nokta bulutu data çeşitli yöntemlerle ( Best-fit, RPS, 3-2-1 vb. ) çakıştırıldıktan sonra nominal data ile arasındaki farklar incelenir. Burada kullanılan belli başlı yöntemler aşağıdaki gibidir. 3 boyutlu tarama sistemleri ile elde edilen poligon data ile kontrol uygulaması klasik kalite kontrol uygulamalarından çok daha faydalı sonuçlar verebilmektedir.
Kalite Kontrol Uygulamaları
- Renk skalası ile yüzey sapma haritasının çıkartılması
- Belirli noktaların işaretlenerek sayısal sonuçlar ile kontrolü
- 3D GD&T uygulaması
- 2D GD&T uygulaması
- Kesit üzerinden ölçüm yapabilme
- Trim hatlarının kontrolü
- Et kalınlığı ölçümü
- Hacim hesaplaması
- Yüzey alanı hesaplaması
- Siluet üzerinden sapma kontrolü
- Otomatik raporlama
- 3 Boyutlu Kalite Kontrol Uygulamaları
- İlk numune ölçümleri (PPAP, FAI)
- Ön seri üretim ölçümleri
- Kalıp deformasyonu ölçümleri
- Talaşlı imalat ölçümleri
- Rakip ürünlerin analizi
- Sac parçalarda geri yaylanma ölçümü
- Döküm parçalarda işleme payları ölçümü
Ayrıca diğer hizmet ve teknolojilerimiz için ana sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Kalite Kontrol Avantajları
- Herhangi bir ölçü aleti ile belirli bir ölçüyü ölçebilirken, 3 boyutlu tarama sistemleri bir parçanın komple verisini elde ettiği için % 100 kontrol yapabilmektedir.
- Bu işlemde parça orijinal CAD datası veya yine 3 boyutlu tarama sistemleri ile taranan orijinal parçaya ait poligon mesh data ile üst üste çakıştırılmak suretiyle tamamının kontrolü sağlanmaktadır.
- Parça üzerinde 2D GD&T veya 3D GD&T uygulamaları ile tüm ölçüler ölçülebilir.
- Noktasal sapamalar analiz edilerek görsel olarak parça yüzeyinde sapmalar hızlıca gözlemlenebilir.
- Elde edilen veri bütün ürünün noktalarından oluştuğu için raporlama da görsel olarak parçanın sapmaları gözlemlenip yorum yapılabilir.
- Tüm ölçümler aynı serideki parça için çok daha kısa sürede otomatik olarak tekrarlanabilir.
- Ölçümler arasında SPC (statistical process control) yapılabilir.
- Ölçüm raporu klasik ölçme metotlarına göre daha kolay anlaşılır ve görseldir.
Kalite Kontrolde Dikkat Edilecek Hususlar
- Ölçüm cihazının hassasiyetinin ölçümü yapılacak parça üzerindeki genel toleranslara göre çok daha hassas olmalıdır.
- Ölçüm cihazı ölçüm sertifikasına sahip olmalıdır.
- Ölçüm yapılacak parça veya ölçü için uygun teknoloji kullanılarak ölçüm yapılmalıdır.
- Ölçüm sisteminden alınan rapor kullanıcı inisiyatifinde olmamalıdır.
- Ön seri ölçüm veya numune ölçümleri için üretim sayısına bağlı olarak 1 den fazla parça ölçülmelidir.
- Esnek ve hareketli parçalar fikstür üzerinde ölçülmelidir.
- Ölçüm yapılan ürünün üzerinde yağ, sıvı vb. olmamalıdır.