Origin One, NISMO Racing Takımına 3D Baskı Çözümleri ile Yön Veriyor

Stratasys Origin One esnek üretim kapasitesi ile, Nissan’ın Super GT yarış ekibi için son kullanım parçaları üretiyor. Nissan’ın motor sporları takımı NISMO, yaklaşık 40 yıldır kanıtlanmış başarısıyla motor sporları tarihinde yerini almakta. Takım, Japonya’da son derece popüler olan Super GT yarış serisinde yarışmakta. Super GT, yüksek performanslı 4 silindirli motorların dar pistlerdeki zorlu mücadelesi milyonlarca izleyiciyi bir araya getirmekte.

En yeni otomobil modellerini çok sayıda üretim yöntemi ve gelişmiş malzemeler kullanarak üretmede benimsenen inovasyon yaklaşımı, başlangıcından bu yana NISMO programının merkezinde yer almıştır.  Çok hızlı hareket eden ve saniyelerin bile önemli olduğu bir işte, Origin One 3D yazıcının esnek üretim yetenekleri, NISMO ekibinin ihtiyaçlarını en kritik anda karşıladı. Yeni GT500 otomobili önemli ölçüde yeniden tasarlandı ve NISMO ekibi hiçbir şeyi şansa bırakmadı. Origin One‘da üretilen son kullanım parçalarına duyulan güven, bu parçaların kullanımını tek bir arabadan NISMO’nun yarıştığı dört farklı arabaya kadar genişletti.

1994’ten beri kazandığı 11 şampiyonlukla hız hakkındaki bilgisi tescilli NISMO ekibi hem pistte hem de mühendislik ekipleri için üretim sürecinde her bir saniyenin bir avantaj olduğunu da çok iyi biliyor. Halihazırda birçok 3D baskı teknolojisini kullanan NISMO ekibi, yakın zamanda Stratasys Origin One ile gerçekten “elle tutulan”, innovatif bir çözüme imza attı.

 

Strasys Logo

Origin One, geliştirme hızımızı ivmelendirmemize yardımcı oldu ve tasarım özgürlüğümüzü genişletti. Teknoloji, sürecimizde bize büyük bir avantaj sağladı.”

Taisuke Shibayama

NMC NISMO Araç Geliştirme Departmanı Genel Müdür

NISMO’nun parmak uçlarındaki
inovasyon.

Yarış ekibi geleneksel üretimin ötesine odaklanıyor

NISMO ekibi son birkaç yıldır sessizce yeni GT500 Super GT otomobilleri üzerinde çalışıyor. Otomobil, artan performansa, hafif ağırlığa odaklanan kapsamlı bir yeniden tasarımdan geçti ve güncellenmiş son modeli için birçok yenilikçi teknolojiden yararlanıldı. Tasarım sürecinde mühendislerin en çok takıldıkları konu ise yarış arabasının kritik unsurlarından bir olan “yoke” direksiyon simidi (yarım direksiyon simidi) parçalarıydı. Mühendisler bu parçaların yüksek standartları karşılaması ve aynı zamanda hassas bir “his” vermesi gerektiğini biliyordu.

NISMO mühendislerini en çok zorlayan mevcut yoke direksiyon simidinin tutma kolları ve kontrol panelinin üzerindeki contalar oldu. Sürücüler, tutma kolu parçalarının olması gerektiği kadar rahat olmadığı ve uzun süreli kullanımda doğru “hissi” sağlamadığı konusunda geri bildirimde bulunmuştu. Yoke direksiyon kolları geleneksel olarak CNC ile frezelenmiş ve daha sonra deri ile kaplanmıştı.  Sürücüler ise 300-450 km’yi bulan dayanıklılık yarışlarının tamamında rahatlıkla kullanabilmek için direksiyon kollarında daha “kauçuk benzeri” bir hisse ihtiyaç duyuyorlardı.

Tutma kollarındaki sorun “his” ve “işlevle” ilgili olsa da kontrol panelindeki düğmelerin dayanıklılıkla ilgili sorun vardı. NISMO ekibindeki mühendisler, bir yarış süresince tekrarlanan tur döngüleri nedeniyle birçok düğmenin yıprandığını fark ettiler. Ekip, destekleyici bir conta tasarladı ancak geleneksel presleme ya da kauçuk enjeksiyon kalıplama maliyetleri bu parçayı düşük miktarda üretmek için efektif değildi.

Origin One esnek üretimi pistlere taşımaya yardımcı oluyor.

Origin One: Üst düzey yarış takımı için sınıfının en iyisi malzemeler.

 İnovasyon, NISMO ekibinin geliştirme sürecindeki uygulamalarının merkezinde yer alır ve 3B baskı teknolojisine yaptıkları yatırım da bu gerçeğin bir yansımasıdır. Bu sorunun üstesinden gelmek için NISMO mühendisleri birkaç farklı 3B baskı işlemini ve malzeme seçeneğini değerlendirdi, ancak sonuçlar değişkendi. Tutma kolları için hem dayanıklılık hem de daha da önemlisi sürücülerin tercih ettiği doğru esneklik ve “kauçuk hissini” sağlayan bir çözüme ihtiyaçları vardı. Düğme contalarının esnek olması ve tekrarlı kullanıma karşı dayanıklı olması gerekiyordu.

Stratasys Japonya uygulama ekibi, çok çeşitli fonksiyonel malzeme seçeneklerine sahip olan Origin One’ı tavsiye etti. NISMO ekibi Origin One ile üretilen parçaların uygunluğunu gördü ve GT500 yarış arabası için son kullanım parçalarında 3B teknolojiler ile üretimin artık mümkün olduğunu fark ettiler.

Hem tutma kolları hem de conta, yırtılma mukavemetine ve yüksek dayanıklılığa sahip elastomerik, kauçuk benzeri bir malzeme olan Henkel Loctite® IND 402 kullanılarak üretildi. IND 402, direksiyona yüksek esneklik ve darbe sönümleme özellikleri sunarak sürücülere en ihtiyaç duydukları zamanda daha hassas kontrol yeteneği sağladı. Bir malzeme iki farklı sorunu çözebildi ve ekibin diğer tasarım ve test ihtiyaçlarına odaklanması için gereken kritik zamandan tasarruf sağladı.

NISMO artık yeni GT500 yarış arabasını test eden sürücülerinin ellerinde rahat ve dayanıklı bir çözüme sahip.

Origin One ile ürettiğimiz elastomer malzemeler ekibimize büyük fayda sağladı. Direksiyon kollarının rahatlığı ve IND 402’nin dayanıklılığı ihtiyaçlarımıza çok uygundu ve bununla yeni teknolojinin evrimine şahit olduk.”

Taisuke Shibayama

NMC NISMO Araç Geliştirme Departmanı Genel Müdürü

Motorspor yarışlarının geleceğinde 3D basılı parçalar.

NISMO, son kullanım parçaları için hızlı bir çözüme ihtiyaç duyduğunda, Origin One, hız, malzeme seçimi ve parça kalitesi gereksinimlerini karşıladı. Sadece 15 saatlik bir üretim süresiyle NISMO ekibi, 3B baskılı parçaları kendilerine geri bildirim sağlayan sürücülerinin “ellerine” emanet edebildi. Origin One’ın hızı, aylar süren bir süreci sadece günlere indirdi. Parça performansı, NISMO ekibine 3B baskı teknolojisini otomobillerinin diğer alanlarına dahil etme konusunda daha fazla fikir verdi. Rekabetçi yarış dünyasında başarı, sürücünün becerisi kadar mühendislik ekibinin sınırları zorlayan arabalar üretme yeteneğine de bağlıdır. Stratasys Origin One‘ın yetenekleriyle güçlendirilen NISMO mühendislik ekibi, mümkün olanın sınırlarını zorlayarak ekibi gelecek yıllarda da başarıya taşımaya yardımcı olacak 3B baskılı parçalar üretmeye devam ediyor.