Hp 3D Printer Materyali PA12

HP 3D Printer Materyali PA12

HP 3D Printer Materyali PA12, yeni HP Jet Fusion 3D 3200/4200 yazıcıda basılan yüksek çözünürlüklü PA12 ‘dir. HP’nin Multi Jet Fusion teknolojisi, toz yatağındaki materyalleri katkı maddesi (agent) ve ısı veren lambalar yardımıyla birleştiren yeni bir baskı yöntemidir. Çok etkenli işlem, her tabakayı birleştirerek, x-y düzlemindeki  ve z ekseninde birbirine yakın düzeyde gerilme mukavemeti olan parçalar üretir.

HP 3D Printer Materyali PA12, diğer toz yatağı baskı teknolojilerinde üretilen parçaların dayanımını ve yoğunluğunu aşan mükemmel mekanik özelliklere sahiptir. Malzemenin gücü MJF teknolojisini, otomotiv yedek  parçaları, beyaz eşya parçaları, mekanik özellikleri yüksek parçalar gibi fonksiyonel parçalar için mükemmel bir seçim haline getiriyor. Yüzey pürüzsüzlüğü, bitmiş ve yarı parlak görünümü ile hassas ayrıntılı ürünlere ve son kullanıcı ürünlerine uygun bir malzeme haline geliyor. HP PA12 Plastik, geniş bir uygulama yelpazesine sahip genel kullanımlı bir plastik olarak düşünülebilir.

PA12 materyali hakkında teknik özellikler için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Materyal teknik dokümanını indirmek için bu bağlantıyı takip edin.

Malzeme Bilgisi

Görünüş

HP 3D Printer Materyali PA12, siyah katkı maddesi (agent) ve ısıtma lambaları kullanarak PA12 tozunu birleştirerek basılmış yüksek çözünürlüklü bir PA12 malzemedir. Yazıcı çıktısı koyu gri renktedir. Malzeme, otomotiv parçaları gibi işlevsel parçalar için ideal olan yüksek mukavemet ve yoğunluğa sahiptir. Yüzey pürüzsüz ve yarı parlaktır, ayrıca hassas ürünler ve bitmiş son kullanıcı ürünler için mükemmel bir seçimdir.

Pürüzlü Yüzeyler

Bazen, diğer yüzeylerden daha pürüzlü bir yüzeyiniz olabilir. Bu, Multi Jet Fusion teknolojisinin karakteristiğidir ve modelinizin geometrisine ve baskı esnasında nasıl yönlendirildiğine bağlıdır. Genellikle, üst yüzey en pürüzlü olacaktır ve alt yüzey en pürüzsüz olacaktır. Üretim planlarken, ürününüzün uygulamasına bağlı olarak kalite ve boyutsal doğruluk için yapılan uygulama tecrübesi kısa bir sürede kazanılabilir.

Keskin Kenarlar

Modeliniz kenarları ve / veya köşeleri olan birçok yüze sahipse kenarları ve köşeleri keskin olabilir. Bu etkiyi azaltmak için doğru bir konumlandırma da kısa sürede kazanılan bir tecrübedir.

Renk

Hp 3D Printer Materyali PA12, siyah bir çekirdeğe sahiptir; bu bir model kırıldığında veya çizildiğinde görülebilir.

Boşluklar

MJF teknolojisiyle boşluklu yapılarda da oldukça temiz, hassas, kaliteli bir üretim ve başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Katman Çizgileri

Modelinizin geometrisine ve basılı bulunduğu yöne bağlı olarak iyi konumlandırılmadığında ürününüzde baskı çizgileri veya basamaklı bir yapı görebilirsiniz. Basamak, 3D baskının doğal bir eseridir ve 3D baskı, katman katman basarak çalışır. Bu teknolojideki katmanlar yaklaşık 0,08 mm kalınlığında iken, her katman arasında bir merdiven gibi bir basamak vardır. Basamak görünürlüğü, üst ve alt yüzey arasında değişir. Üstte çok az algılanabilir, Altta olduğunda neredeyse yok gibidir.

HP 3D Printer Materyali PA12 ile nasıl 3D baskı yapılır?

Hp 3D Printer Materyali PA12, HP’nin Multi Jet Fusion Teknolojisi kullanılarak basılmaktadır. HP Jet Fusion 3D yapı platformunda(build unit) düzgün bir toz tabakası bırakılır. Daha sonra toz, tozun üstündeki ısıtma lambaları kullanılarak sinterleme sıcaklığının hemen altına eşit şekilde ısıtılır. Daha sonra, bir dizi mürekkep püskürtme kafası her katmanda tek seferde, yatırılan tozun üzerine kaynaştırıcı ve detaylandırıcı katkı maddesi püskürtülür. Lambalar sayesinde katkı maddeleri ve PA12 plastik tozu birleşerek üretim katmanlarını oluşturmaya devam eder. Her katmanda yapı platformu bir katman aşağı iner ve model oluşturulur. Baskı işlemi bittikten sonra sıcaklık farkından dolayı çarpılmalar olmaması için soğuma işlemi beklenir. Serbest tozları toplayan bir vakum sistemi kullanılırken parçalardan toz çıkarılır. Toplanan fazla toz geri dönüştürülür ve gelecekteki yapılar için tekrar kullanılır. Parçalardaki fazla toz, hava ve kumlama tabancaları kullanılarak temizlenir.

Öneriler

Hp 3D Printer Materyali PA12  Destekli Duvar Kalınlığı – En az 0,4 mm kalınlıkta olmalı

 

  Desteksiz Duvar Kalınlığı – En az 0,5 mm kalınlıkta olmalı

 

  Desteklenen Teller – En az 0,8 mm kalınlığında olmalı

 

  Desteklenmeyen Teller – En az 0,9 mm kalınlığında olmalı

 

  Kabartmalı detaylar –  Yüksekliği ve genişliği en az 0.2 mm olmalı – Okunabilir metin için en az 0.4 mm olmalı

 

Gravür Detayı – Yüksekliği ve genişliği en az 0,2 mm olmalı – Okunabilir metin için en az 0.4 mm olmalı

 

Çıkış Delikleri – Bir çıkış deliği için en az 4.0 mm çap olmalı

 

  İki veya daha fazla kaçış deliği olduğunda en az 2,0 mm çap olmalı.  50 x 50 x 50 mm’den büyük ürünler için geçerlidir.

 

  İki parça, duvar veya tel arasındaki boşluk en az 0,6mm olmalı.

Tasarım İpuçları

Büyük Modellerde Duvarların Çarpılmasını Önleme

İnce duvarlara sahip büyük modeller, parçanın geometrisine bağlı olarak çarpılabilir. Malzeme yüksek bir sıcaklıkta sinterlenir ve daha sonra oda sıcaklığına soğutulup küçülür. Bu büzülme, malzemenin içinde deformasyona neden olabilecek stres yaratabilir. Bazı geometriler (örneğin geniş düz parçalar, açık kutular) eğilmeye meyillidir. Bu durumda soğutma aşamasında daha sabırlı olmak gerekir.

Kalın Modeller Bükmek Daha Zordur

Daha kalın modellerin eğilmesi daha zordur Esneklik, modelin yapısına ve tasarımına bağlıdır. Bir şey kalınlaştıkça, o kadar esnek olamaz. 1 mm telle yapılmış bir yay sıkıştırılacak ve kolayca uzatılabilecektir. 3 mm kalınlığında bir yay biraz daha fazla çaba sarf eder ve birkaç metreden düşürdüğünüzde sıkışmaz.

Daha Kolay Okumak İçin Gravürlü / Kabartmalı Metninizi Kalınlaştırın

Bu materyalde 0.2 mm’lik ayrıntılar görünmesine rağmen, 0.5 mm olan ayrıntılarda metnin en net şekilde göründüğünü görüyoruz. Daha net metin veya kabartmalı detaylar istiyorsanız, kalınlığı 0,5 mm’ye kadar artırmayı deneyin.

Kesinlik :100 mm altındaki özellikler için ± 0.2 mm. 100mm üzerindeki özellikler için, uzunluğun % 0.1’i eklenir.

İlgili Yazılar